-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce6
-
Celkový čas45 minut
Luxusní Míša řezy (jednoduchý recept)
Luxusní Míša řezy jsou naprosto skvělé a přitom jednoduché na přípravu. Vždy když je připravím dětem, tak se po nich jen zapráší. Vychlazené kostky tohoto dezertu jsou opravdu lahodné a díky obsahu tvarohu dodají tělu potřebné množství bílkovin. Uvedené suroviny jsou na pekáček o velikosti 25 x 40 cm.
Suroviny na luxusní Míša řezy
Suroviny na korpus:
- 6 lžic polohrubé mouky
- 5 vajec
- 1 lžíce holandského kakaa
- 5 lžic krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje
Suroviny na náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
Suroviny na čokoládovou polevu:
- 200 g másla
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2-3 lžíce vody
- 2 lžíce škrobové moučky
Příprava luxusních Míša řezů postup
- Máslo nechte povolit při pokojové teplotě a mezitím se věnujte přípravě korpusu. Oddělte žloutky od bílků, žloutky utřete s cukrem do pěny do které vmíchejte kakao, prášek do pečiva a olej. Postupně přidávejte do směsi mouku a nakonec přidejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
- Na vyložený plech pečícím papírem rozprostřete rovnoměrně těsto na korpus, který poté pečte na 180 stupňů asi 10 minut. Hotový korpus poznáte, když píchnete špejlí do korpusu a směs se nebude lepit. Po upečení nechte korpus vychladnout.
- Nyní si připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte se změklým máslem a moučkovým cukrem. Na vychlazený piškotový korpus rovnoměrně rozetřete tvarohovou směs.
- Čokoládovou polevu připravíte ve vodní lázni, kde rozpustíte máslo s kakaem a přidáte směs škrobové moučky smíchané se studenou vodou. Polevu metličkou šlehejte do hladka. Pokud se vám při míchání oddělí tuk od zbytku směsi, tak míchejte dál a ingredience se opět krásně spojí.
- Ještě teplou polevu nakonec nalijte na tvarohovou část Míša řezů a nechte v lednici nějakou dobu ztuhnout.
- Nakonec Míša řezy nakrájejte nožem namočeným v teplé vodě na úhledné kostky.
TIP: Míša řezy chutnají nejlépe odleželé druhý den.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews