Luxusní Míša řezy (jednoduchý recept)

Luxusní Míša řezy
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    45 minut

Luxusní Míša řezy (jednoduchý recept)

Luxusní Míša řezy jsou naprosto skvělé a přitom jednoduché na přípravu. Vždy když je připravím dětem, tak se po nich jen zapráší. Vychlazené kostky tohoto dezertu jsou opravdu lahodné a díky obsahu tvarohu dodají tělu potřebné množství bílkovin. Uvedené suroviny jsou na pekáček o velikosti 25 x 40 cm.

Suroviny na luxusní Míša řezy

Suroviny na korpus:

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce oleje

Suroviny na náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru

Suroviny na čokoládovou polevu:

  • 200 g másla
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2-3 lžíce vody
  • 2 lžíce škrobové moučky

Příprava luxusních Míša řezů postup

  1. Máslo nechte povolit při pokojové teplotě a mezitím se věnujte přípravě korpusu. Oddělte žloutky od bílků, žloutky utřete s cukrem do pěny do které vmíchejte kakao, prášek do pečiva a olej. Postupně přidávejte do směsi mouku a nakonec přidejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
  2. Na vyložený plech pečícím papírem rozprostřete rovnoměrně těsto na korpus, který poté pečte na 180 stupňů asi 10 minut. Hotový korpus poznáte, když píchnete špejlí do korpusu a směs se nebude lepit. Po upečení nechte korpus vychladnout.
  3. Nyní si připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte se změklým máslem a moučkovým cukrem. Na vychlazený piškotový korpus rovnoměrně rozetřete tvarohovou směs.
  4. Čokoládovou polevu připravíte ve vodní lázni, kde rozpustíte máslo s kakaem a přidáte směs škrobové moučky smíchané se studenou vodou. Polevu metličkou šlehejte do hladka. Pokud se vám při míchání oddělí tuk od zbytku směsi, tak míchejte dál a ingredience se opět krásně spojí.
  5. Ještě teplou polevu nakonec nalijte na tvarohovou část Míša řezů a nechte v lednici nějakou dobu ztuhnout.
  6. Nakonec Míša řezy nakrájejte nožem namočeným v teplé vodě na úhledné kostky.

TIP: Míša řezy chutnají nejlépe odleželé druhý den.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Jarmila7

      jsou famózní! :-O

    • Petr

      No dohromady je to dobrý ? polevu zkusím příště jinou ale to je už o chuti každého zvlášť. Děkuju

      • Jana Zajíčková

        Zkuste Petře polevu udělat zhruba ze 100 g čokolády na vaření a 100 g másla a pro tekutější konzistenci přidejte 1-2 lžíce mléka podle potřeby. Přeji hezké svátky.

    • Marketa

      Nevím kde se stala chyba,korpus strašně slabý tenký ?????

      • Leoš

        Protože pani zapoměla říct, že peče do mikro pidi pekáčku. Když jsem četl ty čtyři lžíce mouky, tak mě tekli slzy.

      • Mirka

        Paní nemá v receptu prášek do pečiva, já ho dala a korpus byl super?

    • Radka

      Dobrý den, jak prosím docílím toho, abych neměla v polevě hrudky kakaa? Ačkoli jsem míchala metličkou donekonečna, stále jsem měla polevu plnou malých hrudek 🙁

    • Karolína

      Dobrý den,
      nechápu, vše jsem dělala přesně podle receptu, ale vůbec to nedopadlo.
      Korpus vůbec nevyběhl, byla to jen placka, takže jsem z toho udělala roládu se šlehačkou 😀
      Na podruhé jsem si udělala korpus jiný a když jsem šla udělat náplň, tak zase byla plná hrudek másla.. Takže jsem ji přendala do hrnce, zahřála, přidala pudink a bylo.
      Polevu jsem si raději udělala vlastní :))

    • Libča

      Korpus výborný. Krásně se povedl na malý plech cca 30×40
      Polevu dělám čoko,maslo,kakao a zakysačka. Půlku kelímku jsem přidala k tvarohu, davam měkký tvaroh z fólie a jeden z vaničky a luxus. Moc dobré. Děkuji ?

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.